A különleges finomságok lehetnek gyorsak és egyszerűek, de legfőképp mindenmentesek. Nem kell órákig a konyhában állnod, hogy lenyűgözd a közönséged. Valentin nap alkalmából így most egy olyan recepttel készültem, amivel garantált a siker.
Hozzávalók:
- 10 dkg lazacfilé
- Fagyasztott zöldségmix
- Rozmaring
- Só
- Rizstejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek. zabliszt
- 1 kk. delikát
Köretnek:
- Rizs vagy teljes kiőrlésű tészta
Elkészítés:
A lazacot apró csíkokra vágom, majd kevés olívaolajon megpárolom. Sóval és rozmaringgal ízesítem. A lazacnak finom, erőteljes íze van, ezért óvatosan bánjunk a fűszerekkel. A puhára sült lazachoz hozzáadom a fagyasztott zöldségeket. Én nyári mixet használtam, amihez kevés csemegekukoricát adtam. Még egy kevés rozmaringot szoktam ilyenkor hozzáadni, mert én nagyon szeretem az ízét:) Picit összepárolom, majd hozzáadok fél-1 deci fehérbort. Az illatos borokat ajánlom, például az irsait vagy az olasz rizlinget. Megvárom míg összeforr, majd következik a rizstejszín. Hozzáadom, majd kb. 10 percig sűrű kevergetés mellett főzöm. Egy kevés delikátot (kb. 1 kk.) adtam hozzá még. Nekem nagyon híg lett a leve, ezért 1 ek. zablisztből és vízből habarást készítettem, hozzáadtam, és még 5 percig főztem mìg be nem sűrűsödött.
Rizzsel tálaltam, majd fogadtam a bókokat:)