Fogyaszd egészséggel!

hydina

hydina

Rozmaringos fehérboros lazac rizságyon tálalva

Mindenmentes finomság Valentin napra

2017. február 11. - pacsidina

A különleges finomságok lehetnek gyorsak és egyszerűek, de legfőképp mindenmentesek. Nem kell órákig a konyhában állnod, hogy lenyűgözd a közönséged. Valentin nap alkalmából így most egy olyan recepttel készültem, amivel garantált a siker.

design_5.png

Hozzávalók:

  • 10 dkg lazacfilé
  • Fagyasztott zöldségmix
  • Rozmaring
  • Rizstejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. zabliszt
  • 1 kk. delikát

Köretnek:

  • Rizs vagy teljes kiőrlésű tészta

Elkészítés:

A lazacot apró csíkokra vágom, majd kevés olívaolajon megpárolom. Sóval és rozmaringgal ízesítem. A lazacnak finom, erőteljes íze van, ezért óvatosan bánjunk a fűszerekkel. A puhára sült lazachoz hozzáadom a fagyasztott zöldségeket. Én nyári mixet használtam, amihez kevés csemegekukoricát adtam. Még egy kevés rozmaringot szoktam ilyenkor hozzáadni, mert én nagyon szeretem az ízét:) Picit összepárolom, majd hozzáadok fél-1 deci fehérbort. Az illatos borokat ajánlom, például az irsait vagy az olasz rizlinget. Megvárom míg összeforr, majd következik a rizstejszín. Hozzáadom, majd kb. 10 percig sűrű kevergetés mellett főzöm. Egy kevés delikátot (kb. 1 kk.) adtam hozzá még. Nekem nagyon híg lett a leve, ezért 1 ek. zablisztből és vízből habarást készítettem, hozzáadtam, és még 5 percig főztem mìg be nem sűrűsödött.

Rizzsel tálaltam, majd fogadtam a bókokat:)

A bejegyzés trackback címe:

https://hydina.blog.hu/api/trackback/id/tr2112248660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása