Fogyaszd egészséggel!

hydina

hydina

Olasz padlizsán

2017. január 29. - pacsidina

Az olasz padlizsán teljesen vegacucc, de olyan tartalmas, mintha húst ennél. Kicsit hosszabb idő elkészíteni, de abszolút megéri. Kifejezetten ajánlom hétvégi ebédekre.

design_1.png

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • zabliszt
  • 3 tojás
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • 360 g sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • füstölt sajt vagy füstölt tofu
  • kókuszzsír, napraforgóolaj vagy olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánt először meghámozom, majd kb. 1 centi vastag szeletekre vágom. A zabliszttel és tojással panírozom, majd kókuszzsírban/olívaolajban vagy napraforgó olajban kisütöm a szeleteket. Közben egy fej hagymát kockára vágok és egy kisebb edényben kevés olajon megpirítom. Az üvegesre pirult hagymához hozzáadom a sűrített paradicsomot. Oregánóval, sóval, borssal ízesítem, illetve a két gerezd fokhagymát is hozzáadom fokhagymanyomóval. Opcionálisan zablisztből készíthető hozzá rántás, amit a paradicsomszószhoz adok. Ezzel kicsit krémszerűbb lesz az állaga. 

Ezután egy jénai tálat kevés olajjal kikenek. A tálba elkezdem rétegezni a padlizsánszeleteket. Egy réteg padlizsán, majd szósz, majd újabb réteg padlizsán és újra a szósz következik, amíg a muníció el nem fogy. A rétegek legtetejére reszelt füstölt sajt vagy reszelt tofu kerül. (Mivel én tejterméket nem ehetek, így maradt a tofu.) A jénai tálat lefedem alufóliával, vagy a tál tetejével és fél óráig, 200 fokon sütöm. Ezután leveszem a tetőt, és még 15 percig pirítom. 

Rizzsel és önmagában is nagyon finom.

Tipp: A panírozást sokan nem szeretik, mert nagy rendetlenség lesz utána a konyhában. Én pár éve találtam a neten egy módszert, ami felgyorsítja és kényelmesebbé teszi az egész folyamatot. Ehhez mindössze pár műanyagdobozra lesz szükséged. Először tedd a zablisztet az egyik dobozba, a másikba pedig verd fel a tojásokat. Ízesítsd a hozzávalókat, ahogy szoktad. Én sót és borsot szoktam tenni hozzájuk. A cukkiniszeleteket először tedd a lisztes dobozba, majd tedd rá a doboz tetejét. Rázd össze jól. Ezután a szeleteket tedd át a tojásos dobozba és ismételd meg a műveletet. Ugye milyen egyszerű?

Fogyasszátok egészséggel!

A bejegyzés trackback címe:

https://hydina.blog.hu/api/trackback/id/tr4512155423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása