A brassói az bizony egy érdekes étel. Mindenki másképp készíti, és mindenki a saját receptjére esküszik. Az én családomban ez az étel az, amivel nem lehet mellényúlni, mert mindenki szereti. Viszont ezt a verziót még nem sok helyen láttam, így bízom benne, hogy sok embernek tudok vele újat mutatni.
Hozzávalók (2 személyre):
- 0,5 kg krumpli
- 100 g zöldborsó
- 0,5 kg csirkemell
- pirospaprika
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockákra vágom. A kockákat olívaolajban kisütöm, és egy papírral bélelt tálba merem. A csirkemellet szintén apró kockákra vágom (úgy jó, ha minél kisebb), majd a krumplihoz is használt olajban jól átsütöm. Sütés közben sót, borsot és pirospaprikát szórok rá. Ezután hozzáadom a zöldborsót is, ez pár perc alatt átsül. Az átsült krumplit is a serpenyőbe rakom, és jól összekeverem a tartalmát. Utolsó lépésként 2 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval még hozzáadok és még egyszer jól átforgatom az ételt. Az ízek pillanatok alatt összesülnek, így tálalhatom is a finomságot.
Tipp: Ha vegetáriánus vagy, a csirkemellet helyettesítsd szójakockákkal. Ne felejtsd el, hogy a szójakockát előzetesen mindig áztasd be 40-45 percre sós vízbe, majd csak ezután pirítsd át a borsóval és a krumplival.
Fogyasszátok egészséggel!