A süti a diéta alatt se legyen luxus! A hétvégékhez nekem a sütemény mindig hozzátartozott. Ha megérzem a sütőből kiszökő édes illatokat, rögtön otthon érzem magam bárhol is legyek. Pont ezért a diétám alatt is igyekszem minden hétvégén kitalálni valami kis finomságot. Most ez sikeredett.
Hozzávalók:
- 100 g kókuszreszelék
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg zabliszt
- 1 dl kókusztej
- 2 tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 banán villával pépesítve
- diabetikus eperlekvár
- eper
Előkészületek:
Ehhez a sütihez egy kis előkészítés szükséges. A kókuszreszeléket tegyük egy edénybe, majd öntsünk rá vizet úgy, hogy másfélszer ellepje. Fedjük le és hagyjuk állni a hűtőben kb. 1 napot. 1 nap után szűrjük le, így a kókusz masszás állagúvá válik. A leszűrt vizet is felhasználhatjuk, hiszen ez nagyon finom, akár meg is lehet inni.
Elkészítés:
A kókuszos masszához adjuk hozzá a zablisztet, szódabikarbónát és a kakaóport. Keverjük jól össze. Egy másik tálban a 2 tojást, a kókusztejet és a banánt dolgozzuk el. A "nedves" hozzávalókat adjuk hozzá a "száraz"hozzávalókhoz és keverjük jól el. Egy piskótatésztás, sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Ha nem tűnik elég sűrűnek, nyugodtan hozzáadhatunk még egy kis zablisztet. Ezután kenjünk ki kókuszzsírral egy magasfalú sütőedényt. A tésztát egyengessük el a tepsiben, majd tegyük be 30 percre 200 fokra előmelegített sütőbe sülni. Közben nyugodtan megszúrkálhatjuk villával, hogy ne repedjen szét a tészta. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté a süteményt úgy, hogy a lapok egyenként kb 1 centi vastagok maradjanak. Mind a két lapot kenjük meg diabetikus eperlekvárral (én házi készítésűt használtam, amit xilittel édesítettünk), majd az egyik lapra tegyünk vékony eperszeleteket. Ezután a másik lapot fordítsuk rá, és kockára vágva tálaljuk. Nagyon finom,egészséges, és biztosan ízleni fog az egész családnak.