Fogyaszd egészséggel!

hydina

hydina

Hydina pizza mindenmentesen

Tej-, liszt-, cukor- és élesztőmentesen

2017. január 31. - pacsidina

A pizzát szinte minden ember szereti,  én is így vagyok ezzel. Mindig is kedveltem a home made pizzákat, de sajnos a korábban megszokott élesztős változat már nem illik az étrendembe. Nem szerettem volna lemondani egyik kedvenc ételemről, ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy alternatív receptet. A következő receptemnek hála továbbra is élvezhetem az olasz tészta ízét.

img_1346.JPG

Hozzávalók a tésztához

  • 30dkg zabpehelyliszt
  • 1 kg krumpli
  • 2 tojás
  • Olívaolaj

Hozzávalók a paradicsomszószhoz:

  • 1 közepes üveg sűrített paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó

Feltét:

Ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, megmosom, majd az egészet egy tálba reszelem. A levét leöntöm, megsózom, majd hozzáadom a 2 tojást és egy kevés olívaolajat. Az olajat, a tojást és a krumplit összedolgozom. Ezután annyi zablisztet adok hozzá, amennyit a krumpli felvesz. Az állagának sűrű, krémesnek kell lennie. Ezután az egészet egy olívaolajjal kikent teflonos tepsibe teszem és kanállal elegyengetem. A sütőbe rakom és 200 fokon kb 20 percig sütöm.

Szósz:

A hagymát apróra vágom és kevés olívaolajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a paradicsomszószt, sózom, borsozom, oregánóval ízesítem. Fokhagymanyomóval 2 gerezd fokhagymát adok hozzá. Összeforralom, gyakran megkeverem, majd leveszem a gázról.

A tésztára rákanalazom a szószt és kedvem szerint feltétet teszek rá. Én erre a pizzára hagymát, párolt zöldséget és sonkát tettem, sajt nélkül a sütőbe raktam, és 10 perc alatt összesütöttem. Nagyon finom lett, szívemből ajánlom mindenkinek!

Fogyasszátok egészséggel

A bejegyzés trackback címe:

https://hydina.blog.hu/api/trackback/id/tr7312172776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása