A pizzát szinte minden ember szereti, én is így vagyok ezzel. Mindig is kedveltem a home made pizzákat, de sajnos a korábban megszokott élesztős változat már nem illik az étrendembe. Nem szerettem volna lemondani egyik kedvenc ételemről, ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy alternatív receptet. A következő receptemnek hála továbbra is élvezhetem az olasz tészta ízét.
Hozzávalók a tésztához
- 30dkg zabpehelyliszt
- 1 kg krumpli
- 2 tojás
- Só
- Olívaolaj
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
- 1 közepes üveg sűrített paradicsom
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
- só
Feltét:
Ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom, majd az egészet egy tálba reszelem. A levét leöntöm, megsózom, majd hozzáadom a 2 tojást és egy kevés olívaolajat. Az olajat, a tojást és a krumplit összedolgozom. Ezután annyi zablisztet adok hozzá, amennyit a krumpli felvesz. Az állagának sűrű, krémesnek kell lennie. Ezután az egészet egy olívaolajjal kikent teflonos tepsibe teszem és kanállal elegyengetem. A sütőbe rakom és 200 fokon kb 20 percig sütöm.
Szósz:
A hagymát apróra vágom és kevés olívaolajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a paradicsomszószt, sózom, borsozom, oregánóval ízesítem. Fokhagymanyomóval 2 gerezd fokhagymát adok hozzá. Összeforralom, gyakran megkeverem, majd leveszem a gázról.
A tésztára rákanalazom a szószt és kedvem szerint feltétet teszek rá. Én erre a pizzára hagymát, párolt zöldséget és sonkát tettem, sajt nélkül a sütőbe raktam, és 10 perc alatt összesütöttem. Nagyon finom lett, szívemből ajánlom mindenkinek!
Fogyasszátok egészséggel