Fogyaszd egészséggel!

hydina

hydina

Juhtúrós sztrapacska zablisztből

2017. március 17. - pacsidina

A juhtúrós sztrapacskának is van egészséges verziója, ha egy kicsit meghackeled a receptet. Maga az alaprecept számtalan verzióban elérhető, én az egyik legegyszerűbbet szoktam készíteni. Ezt ajánlom is mindenkinek:)

img_0414.PNGHozzávalók:

  • 15 dkg juhtúró
  • 0,5 kg krumpli
  • 2 tojás
  • 30 dkg zabliszt
  • 10 dkg rozsliszt (pótolható rizsliszttel is)
  • kefír vagy növényi tejszín
  • kockázott bacon

Elkészítés:

A meghámozott krumplit sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadok két tojást, sót, és annyi lisztet amennyit felvesz, hogy egy masszív nokedlitésztát kapjunk. Fontos, hogy ne csak zablisztet használjunk, mert nem fog összeállni a tészta. Forrásban lévő vízbe szaggatom nokedliszaggatóval, majd ha megfőtt, leszűröm, és hideg vízzel átöblítem. Kicsit félre rakom, amíg elkészítem a szalonnát. A bacont olívaolajon megpirítom, majd mikor már elég pirult, hozzáadom a tésztát is. Átforgatom az olajban, hogy a szalonna jól elvegyüljön a sztrapacskában. Ez tényleg csak pár perc. Az utolsó fázis, hogy egy jénai tálat kikenek olívíolajjal, majd a szalonnás sztrapacskát beleteszem. A kefírt/növényi tejszínt és a juhtúrót elkeverem egymással, majd az egészet a sztrapacskához adom. Jól összeforgarom, hogy mindenhova jusson. 200 fokos sütőben kb 25 percig sütöm, lilahagymával tálalom.

Fogyasszátok egészséggel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hydina.blog.hu/api/trackback/id/tr4012344465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása