Ki ne szeretné a palacsintát és a mogyorókrémet? Mindannyiunk nagy kedvenceit most mindenmentes köntösbe bújtattam, hogy bátran fogyaszthassátok, ha megkívánjátok.
Hozzávalók a palacsintához:
- 30 dkg zabliszt
- 15 dkg rozsliszt
- 1 tojás
- 1 dl kókusztej
- 1 dl szóda
- 1 tojás
- xilit ízlés szerint
- 1 csipet só
- 1 ek kókuszzsír
Hozzávalók a mogyorókrémhez:
- 15 dkg törökmogyoró
- 2 ek. kókuszzsír
- 1,5 dl kókusztej
- 1 tábla 75%-os étcsokoládé
- 3 ek. xilit
- vanília aroma
Elkészítés:
Először a palacsintát készítem el. Minden hozzávalót összekeverek egy tálban, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak:) Ezután pici palacsintákat sütök belőle. Fontos, hogy a zabliszt állaga miatt ne próbáljon meg senki nagyméretű tésztát kisütni, mert szétesik. A palacsinták a megszokottnál kisebbek és vastagabbak lesznek, inkább az amerikai palacsintához hasonlítanak majd.
A mogyorókrémhez először a mogyorót sütöpapírra kiterítve 15 percig 200 fokon pirítom a sütőben. Utána a bundáját lemorzsolom róla, majd darálóban finomra darálom (a mogyoró állaga kicsit masszaszerű lesz, de ez ne ijesszen meg senkit). A kókuszzsírt megolvasztva hozzákeverem a darált mogyoróhoz. Ezután a kókusztejet felmelegítem, a xilitet és a csokoládét pedig a tejhez adva felolvasztom. A csokis tejhez hozzáadom a mogyorómasszát is, majd folyamatos kevergetés mellett megvárom míg összeforr. Ezután hűlni hagyom.
A palacsintát a mogyorókrémmel együtt tálalom.