Fogyaszd egészséggel!

hydina

hydina

Olasz paradicsomos muffin zabliszttel

2017. január 23. - pacsidina

Imádom a sós muffinokat, ezért muszáj volt kitalálnom egy olyan receptet, amit büntetlenül ehetek a diétám alatt is. Ez a recept 12 darab apró kis csoda elkészítésére szól.

16295984_10155009789203750_803129988_n.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg zabpehelyliszt (ha nincs a boltban, otthon is simán ledarálhatod a sima zabpelyhet, én is ezt csináltam)
  • 2 db paradicsom kockára vágva
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 növényi tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. sütőpor
  • oregánó ízlés szerint
  • 1 mozzarella (opcionális)


Elkészítés:

A zabpehelylisztet, a sütőport, a sót és az oregánót egy tálban összekeverem. Ha sajttal készítem, akkor ebbe a tálba keverem a kockára vágott mozzarellát is. Egy másik tálba összekeverem a "nedves" hozzávalókat: a felkockázott paradicsomot, a tojást, az olívaolajat és a növényi tejszínt. Ebbe fokhagymanyomóval belepréselek 2 gerezd fokhagymát is. Ezután a "nedves" hozzávalókat hozzáadom a "száraz" hozzávalókkal (lisztes tál). Ha úgy látod, hogy kicsit híg a tészta, akkor nyugodtan hozzá lehet még keverni zablisztet.

A tésztát muffin-formákba töltöm. Én a szilikonost szeretem a legjobban, mert könnyű elmosni:) Ezután zutty be a sütőbe. 175 fokon, hőlégkeveréses fokozaton minimum 20 percig kell sütni.

Fogyaszd egészséggel!

A bejegyzés trackback címe:

https://hydina.blog.hu/api/trackback/id/tr8312149037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása