Imádom a sós muffinokat, ezért muszáj volt kitalálnom egy olyan receptet, amit büntetlenül ehetek a diétám alatt is. Ez a recept 12 darab apró kis csoda elkészítésére szól.
Hozzávalók:
- 30 dkg zabpehelyliszt (ha nincs a boltban, otthon is simán ledarálhatod a sima zabpelyhet, én is ezt csináltam)
- 2 db paradicsom kockára vágva
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 növényi tejszín (én rizstejszínt használtam)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. sütőpor
- oregánó ízlés szerint
- só
- 1 mozzarella (opcionális)
Elkészítés:
A zabpehelylisztet, a sütőport, a sót és az oregánót egy tálban összekeverem. Ha sajttal készítem, akkor ebbe a tálba keverem a kockára vágott mozzarellát is. Egy másik tálba összekeverem a "nedves" hozzávalókat: a felkockázott paradicsomot, a tojást, az olívaolajat és a növényi tejszínt. Ebbe fokhagymanyomóval belepréselek 2 gerezd fokhagymát is. Ezután a "nedves" hozzávalókat hozzáadom a "száraz" hozzávalókkal (lisztes tál). Ha úgy látod, hogy kicsit híg a tészta, akkor nyugodtan hozzá lehet még keverni zablisztet.
A tésztát muffin-formákba töltöm. Én a szilikonost szeretem a legjobban, mert könnyű elmosni:) Ezután zutty be a sütőbe. 175 fokon, hőlégkeveréses fokozaton minimum 20 percig kell sütni.
Fogyaszd egészséggel!