Fogyaszd egészséggel!

hydina

hydina

Fehérborral locsolt zöldséges rizottó mindenmentesen

2017. március 21. - pacsidina

A rizottót akkor szeretem a legjobban, ha saját magam készítem el. Egy órát bizony rá kell szánni a főzésre, de tutira mondhatom, hogy megéri! Úgyhogy elő a fakanalat, főzzön mindenki rizottót!

img_0432.PNG

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 cukkini
  • 1 fehérrépa
  • 2 fej paradicsom
  • 2 sárgarépa
  • zöldborsó
  • petrezselyemzöld
  • 1,5 bögre rizs
  • 2 dl növényi tejszín
  • kakukkfű
  • bors
  • húsleves alaplé (ha nincs otthon már a vasárnapi húslevesből, akkor 1 leveskockát morzsoljunk bele fél liter forrásban lévő vízbe)

Elkészítés:

A zöldségeket megpuculom és kockára vágom. A hagymát apróra vágom, olívaolajon megpirítom. Az üvegesre pirult hagymához hozzáadom a kockára vágott zöldségeket és a pertrezselyemzöldet. Sóval és borssal fűszerezem, kakukkfüvet is adok hozzá. Miután a zöldségeket megdínszteltem, hozzáadom a rizst. Egy kis borral fellocsolom, de egy decinél többet nem öntök rá. Ehhez egy deci húsleves alaplevet is adok. Folyamatos kevergetés mellett kb 40 percig főzöm. Figyelni kell, hogy mindig legyen rajta egy merőkanálnyi folyadék, ne hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon. Nekem kb. fél liter húsleves alaplevet és két deci bort vett fel, míg elkészült. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett puhára főzöm a rizst. A rizs mindig legyen egy kicsit szaftos, ne hagyjuk kiszáradni. Amikor már elég puha, az utolsó lépés következik: a növényi tejszínt hozzákeverem a rizottóhoz. Ettől lesz igazán krémes az állaga. Összefőzöm, majd tálalom.

Fogyasszátok egészséggel!

A bejegyzés trackback címe:

https://hydina.blog.hu/api/trackback/id/tr5112360083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása